Wie zijn wij? 

FB_IMG_1534333663599.jpg

Mijn naam is Jessica Lof. In 2013 werden mijn man en ik aangenaam verrast door de komst van Roos, een Dobermann die we liefdevol opvingen. Roos was onze tweede rescue Dobermann, en ik werd meteen verliefd op haar, besluitend om haar een warm thuis te bieden.

Roos bleek de meest energieke Dobermann te zijn die ik ooit in huis had gehad. Om haar actief en bezig te houden, bedacht ik verschillende hersenwerkjes voor haar, variërend van het zoeken van snoepjes in de tuin tot het verscheuren van kartonnen dozen. Naast de dagelijkse lange wandelingen en trainingsuurtjes was ik voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om haar overvloedige energie te kanaliseren. Zo stuitte ik op de Snuffelmat, in verschillende vormen en materialen. Ik besloot meteen om er zelf een te maken door drie dekentjes te knippen. Het resultaat was verbluffend! Na slechts 10 minuten snuffelen en het zoeken naar brokjes, ging Roos tevreden naar haar mand voor een welverdiend middagdutje. Missie geslaagd!

Ik deelde een video van Roos en haar Snuffelmat op sociale media, waar het meteen enthousiaste reacties oogstte van vrienden en kennissen. Hoewel velen aangaven het ook te willen proberen, gebeurde er na enkele weken niets. Na wat onderzoek ontdekte ik dat mensen niet wisten hoe ze moesten beginnen, welke materialen ze nodig hadden, hoe ze moesten knopen, hoe lang de stroken moesten zijn, enzovoort.

Na een brainstormsessie besloten we een doe-het-zelf pakket voor de Snuffelmat te creëren. Dit idee werd met open armen ontvangen door vrienden en kennissen, en al snel begonnen ook onbekende hondenliefhebbers enthousiast aan de slag te gaan.

In maart 2014 werd de website www.snuffelmat.nl gelanceerd. Sinds de lancering hebben meer dan 45.000 huisdieren, waaronder honden, katten, minivarkens en knaagdieren, plezier beleefd aan de Snuffelmat. Het product is nu beschikbaar bij 150 verkooppunten, zowel nationaal als internationaal.

In 2016 werd hard gewerkt aan de groei van het bedrijf. Vanaf 1 augustus 2016 opende de FSD Confectie Snijderij, waar niet alleen de eigen stroken werden gesneden, maar ook opdrachten werden uitgevoerd voor de textielbranche.

De voortdurende groei van het bedrijf leidde tot verhuizingen, van Medemblik naar De Goorn in mei 2017 en uiteindelijk in augustus 2018 naar het definitieve bijgebouw achter ons huis in Oosterblokker.

Dompel jezelf onder in de wereld van de Snuffelmat en ontdek de vreugde die het brengt aan jouw geliefde huisdieren. Bezoek onze website en laat de Snuffelavonturen beginnen!

jes en roos.jpg

De enige Snuffelmat die je jarenlang kunt gebruiken en kunt wassen in de wasmachine zonder kwaliteitsverlies!

 

Dierenartsen adviseren de Snuffelmat

De Snuffelmat is ideaal om te ontspannen en te gebruiken wanneer de hond moet revalideren na een operatieve ingreep of door artrose/reuma niet veel kan bewegen!


 

© 2014 - 2024 For Smart Dogs: De Snuffelmat | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel